Follow Up: BredaPhoto – Marketing- & Communicatiemanager

Marianne Robben is sinds mei 2017 de nieuwe marketing & communicatiemanager van BredaPhoto.

Na een succesvolle carrière als reclamestrateeg bij grote bureaus als ARA en Proximity richtte zij in 2010 haar eigen fluïde marketing & communicatiebureau LaRobben op, waarbij zij uitgaat van dialogue marketing, marketing gericht op de één op één relatie met de klant. Na 15 jaar voor commerciële merken te hebben gewerkt, heeft ze haar focus nu verbreed naar de culturele sector. “Ik wil werken voor merken die ik mooi vind en die de wereld een beetje beter of mooier maken. Toen kwam de vacature van BredaPhoto langs.”

“Ik heb grote affiniteit met kunst en cultuur. Ik schilder en maak muziek, maar had nog nooit in de culturele sector gewerkt. Ik realiseerde me dat ik meer van mijn persoonlijke passie terug wilde zien in mijn baan. Met deze functie bij BredaPhoto ben ik in een nieuwe wereld gestapt. Hiervoor was mijn profiel duidelijk corporate marketing en communicatie. Je ziet steeds meer culturele organisaties die hiernaar opzoek zijn: mensen met een commerciële denkwijze die projectmatig te werk gaan.”

“In de commerciële sector ben je vooral bezig met toegepaste creativiteit, in de culturele sector kom je in aanraking met de andere kant van het speelveld, namelijk de autonome kant van creativiteit. Waarom doet een kunstenaar wat hij doet? Het creatieve proces is een doel op zich. Bovendien is ook de werkwijze anders; culturele organisaties zijn geen geoliede commerciële machines zoals de grote reclamebureaus of commerciële instellingen. Grote bedrijven als Shell hebben specialisaties verdeeld over meerdere functies: sponsoring, advertising, social media, noem maar op.”

Dit interview verscheen eerder op Cultuurmarketing. Benieuwd wat Marianne Robben nog meer over haar nieuwe functie weet te vertellen? Lees het volledige interview hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In maart 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 25 oktober 2017

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie