Culturele vacatures in het buitenland

Zoek je werk in het buitenland? Dan kun je ook bij ons terecht! Culturele vacatures richt zich in principe op werk in de Nederlandse kunst- en cultuursector, maar de laatste tijd krijgen wij steeds meer vacatures aangeboden van culturele organisaties uit buurland België.

Op de kaart “Vacatures per locatie” zie je snel of er vacatures in het buitenland op de site staan.

We plaatsten recent vacatures van Z33 in Hasselt (een laboratorium en ontmoetingsplaats voor innovatie en experiment binnen de visuele kunsten), het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Operahuis De Munt en De Witte Raaf vzw, beide in Brussel. Op dit moment (november 2017, red.) werft het Antwerp Symphony Orchestra voor een Algemeen Directeur en een Assistent Planning & Productie via onze site. Stuk voor stuk prachtige vacatures die veel bekeken worden. Voor veel Nederlanders is België ook niet zo ver weg. Bij het solliciteren moet je je natuurlijk wel een beetje in het Vlaams verdiepen: zo is een fulltime functie een voltijdse job, en stuur je je kandidatuur in plaats van een sollicitatiebrief.

Wij zijn heel blij met deze verrijking van ons aanbod. Als je specifiek op zoek bent naar een baan op het gebied van kunst en cultuur kan een blik over de grens immers ook bijzonder interessant aanbod laten zien. Om die reden retweeten wij ook met regelmaat buitenlandse culturele vacatures die wij voorbij zien komen op Twitter. Zo wezen we onlangs op een vacature voor een bibliothecaris bij het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen (reageren kon tot 30 november). Wij houden daarvoor een aantal accounts goed in de gaten, zoals @ArtsJobsOnline en @JOBartsearch. Handige hashtags om zulke vacatures op het spoor te komen zijn #ArtsJob, #TheatreJob of #MuseumJob voor Engelstalige gebieden; #KulturJob voor Duitsland en Scandinavië. Voor Frankrijk werkt #OffreEmploi + iets als “musée” of “theatre” goed. En hierop valt natuurlijk voor alle taal- en interessegebieden te variëren.

Voor degenen die echt actief op zoek zijn naar een baan in een cultuursector buiten Nederland zijn er natuurlijk ook tal van buitenlandse sites vergelijkbaar met Culturele vacatures. Om daarbij op weg te helpen vermelden we onder Links/Overkoepelend onder het kopje “Internationaal” enkele Amerikaanse, Belgische, Duitse en Engelse sites. Zo zijn voor België de vacaturedatabank van Podiumkunsten.be en de vacatures op Kunstenpunt handig. Voor Groot Brittannië zijn er veel, de mooiste vinden wij die van de Arts Council England en The Gardian. Er zijn er vast nog veel meer. Mocht je een waardevolle aanvulling hebben, dan horen we dat graag via een reactie onder dit blog!

Tot slot: veel succes, good luck, viel Erfolg, bonne chance of lykke til met het vinden van je droombaan!

Tekst: Jaconelle Stas-Schuffel, Culturele vacatures

, , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie