Follow Up: Manifestations – Zakelijk Leider

Hannah van Duivenbode (50) was vrijwilligerscoördinator bij Manifestations, een gratis toegankelijke expositie tijdens de Dutch Design Week. “Ik solliciteerde op de functie van Zakelijk Leider.”

“Eenmaal in gesprek kwamen we erachter dat ik geschikter was als vrijwilligerscoördinator, en die functie paste me inderdaad veel beter.”

Manifestations
Manifestations toonde op de Dutch Design Week de toekomst tijdens het ART & TECH event in het Veemgebouw. 100 internationale deelnemers, in een mix van kunst en innovatieve technologie, stelden zichzelf en het publiek de vraag: will the future design us? Van geur-therapie in je kleding, een robot die processierupsen eet en e-fashion, tot een massage-jasje en een elektronische huisdokter – het stelde de bezoeker in de gelegenheid vragen te stellen bij ons bestaan en de toekomst van de samenleving.

Hannah zorgde ervoor dat bezoekers van de vrijwilligers alle informatie kregen die ze nodig hadden. “Ik heb me in hele korte tijd ondergedompeld. Eind september begon ik, en eind oktober was de Dutch Design Week. Vrijwilligers vinden was nog een hele klus. Er waren al wat lijntjes uitgezet en daar ben ik achteraan gegaan. Ik heb vooral de contacten die er al waren en LinkedIn gebruikt om mensen te vinden.”

Deel van de expositie van Manifestations tijdens de Dutch Design Week 2017.

“Als eenmaal iedereen gevonden is begint het leukste deel: in gesprek gaan. Uitzoeken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, en ze dan op de juiste plek te zetten. Je moet iemand die graag beweegt niet de hele dag stil laten zitten, en andersom iemand die niet graag de hele dag in de weer is vliegende keep laten zijn.”

Tijdelijk
Nu de Dutch Design Week voorbij is zoekt Hannah een nieuwe baan. Na in Frankrijk en Noorwegen gewoond te hebben, een eigen bedrijf te hebben gehad en in de zorg te hebben gewerkt, wil ze aan de slag in de cultuursector. “Ik had een webshop, maar daar werd ik niet gelukkig van omdat ik nooit iemand zag. Ik ben toen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan studeren. In de banen die ik daarna heb gehad vond ik vooral het contact met mensen heel leuk. Nu wil ik graag aan de slag in een functie waarbij ik mijn organisatietalent en het vermogen mensen te verbinden kan combineren met mijn andere liefde: cultuur.”

Deel van de expositie van Manifestations tijdens de Dutch Design Week 2017.

Benieuwd naar alle exposities van Manifestations? Kijk dan hier. Ook op zoek naar een coördinerende functie in de cultuursector? Bekijk alle openstaande vacatures hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In augustus en september 2017 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Tekst: Rosa Scholtens, Culturele vacatures
Datum: 30 november 2017

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie