Follow Up: Rijksmuseum Muiderslot – Hoofd Marketing, Communicatie en Evenementen

Cécile Brvar is sinds april 2017 het Hoofd Marketing, Communicatie en Evenementen bij het Rijksmuseum Muiderslot in Muiden. Zij begon haar carrière bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Echter, na tien jaar besloot zij dat het tijd was voor iets anders en ging aan de slag als communicatie en marketing adviseur buiten de culturele sector. “Ons vak leent zich hier uitstekend voor: met kennis van marketing en communicatie kan je op heel veel verschillende plekken waarde toevoegen”, aldus Brvar. Nu is ze terug. “Ik ben erg blij dat in deze functie mijn culturele hart ook weer beroepsmatig klopt.”

Na haar studie Algemene Letteren in Utrecht ging ze aan de slag als medewerker Marketing en Communicatie bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, waar ze na enkele jaren hoofd van de afdeling werd. Na tien jaar begon het te kriebelen en besloot Brvar buiten de haar bekende sector te kijken. Zo werkte ze bij Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, bij Altrecht, specialist in geestelijke gezondheidszorg en bij Locus, een publiek-privaat netwerk voor duurzaam inclusief ondernemen. Na een interim opdracht bij VSBfonds in 2016, zocht Brvar een structurele klus om haar tanden in te zetten. De vacature bij het Muiderslot kwam voorbij en ze solliciteerde. Al in haar jonge jaren ontwikkelde ze een liefde voor taal, geschiedenis en kunstgeschiedenis: “deze interesses komen allemaal samen in mijn baan op dit middeleeuwse kasteel”.

Brvar: “Je kunt het heden niet begrijpen, als je het verleden niet kent. Dat was mijn grootste motivatie om bij het Muiderslot aan de slag te gaan. Wij streven ernaar om bezoekers het rijke verleden van het kasteel te laten beleven en om het Muiderslot relevant te maken voor huidige en toekomstige generaties.

Kunst en cultuur hebben een verbindend vermogen en dat biedt zeker kansen voor de sector. In de huidige maatschappij, waarin polarisatie normaal lijkt, zijn kunst en cultuur bij uitstek geschikt om mensen samen te brengen. Het is goed om daar aandacht aan te besteden. Daarnaast vind ik het persoonlijk belangrijk dat de culturele sector meer een afspiegeling wordt van onze huidige samenleving: we moeten mensen met een andere culturele achtergrond meer en beter betrekken op alle niveaus.”

Ook op zoek naar een baan in de museumwereld? Bekijk alle openstaande vacatures hier.

Dit interview verscheen eerder op Cultuurmarketing. Benieuwd wat Cécile Brvar nog meer over haar functie weet te vertellen? Lees het volledige interview hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In januari 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 16 november 2017

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie