Follow Up: IDFA – Hoofd Marketing en Communicatie

Martine van Duijn begon haar loopbaan als redacteur bij uitgeverij Sanoma. Hier was zij nauw betrokken bij de overgang van print naar online. Sindsdien is online marketing haar specialisme en was ze werkzaam bij verschillende non-profit organisaties en bij meerdere culturele instellingen. Na ruim 8 jaar heeft zij haar freelance-bestaan ingeruild om als hoofd marketing en communicatie bij International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) te werken.

Ik heb aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en toen bezocht ik IDFA al. In die tijd was het één van de eerste festivals en vond het alleen in De Balie plaats. Voor mij hoort IFDA écht bij Amsterdam. Ik vind het indrukwekkend hoe het festival is uitgegroeid tot het grootste documentairefestival ter wereld. Ik was altijd al fan van documentaires en bij het zien van deze vacature was ik meteen geïnteresseerd. Hiervoor was ik wel bereid mijn bestaan als zelfstandige op te geven. In deze functie komt namelijk alles samen: mijn liefde voor films en documentaires en mijn maatschappelijk engagement.

Mensen uit de non-profit en culturele sector zijn veel meer gericht op de inhoud en willen dat graag naar buiten brengen. Maar het is ook belangrijk om terug te zien wat het effect is van al je inspanningen. Wat het anders maakt om voor een festival te werken is dat je met het hele team naar een piekmoment toe werkt. Er wordt hard gewerkt om samen een doel te bereiken. Dat is bijzonder en het schept een band.

Eén van mijn taken is om na deze festivaleditie opnieuw naar de afdeling te kijken. Nu ontbreekt het bijvoorbeeld nog aan bepaalde marketingexpertises. Daarnaast zullen we meer investeren in het online bekijken van documentaires. Dat kan nu al wel maar we willen het meer toegankelijk maken en het aanbod van documentaires via onze site vergroten. Voor ons is het ook een middel om IDFA het hele jaar onder de aandacht te brengen, dus niet alleen tijdens het festival.

Benieuwd wat Martine van Duijn nog meer over haar nieuwe functie weet te vertellen? Lees het volledige interview van Cultuurmarketing.

Ook op zoek naar een marketingfunctie in de cultuursector? Bekijk alle openstaande vacatures hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In april en mei 2017 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 12 december 2017

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie