Follow Up: Muziekschool Barneveld – Directeur

Sinds 1 november 2017 heeft Muziekschool Barneveld een nieuwe directeur: saxofonist én accountant Ferdi Schukking. Hij had wel weer zin in een functie waarbij hij de touwtjes in handen heeft.

Aan het roer
Schukking: “Ik was bij Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda adjunct-directeur, en daarvoor was ik directeur in Hellevoetsluis. Gouda was erg leuk, het kwam langs toen ik nog in Hellevoetsluis zat en ik had zin in iets nieuws. Ik ben daar zeven jaar adjunct geweest en heb me daar vooral beziggehouden met de activiteiten in de muziekschool en het personeelsbeleid. Toen die baan ophield dacht ik, ik vind het toch wel weer leuk om eindverantwoordelijke te zijn, zelf de beslissingen te nemen. De functie in Barneveld is mij op het lijf geschreven.”

Bij Muziekschool Barneveld komen alle leeftijden en niveaus bij elkaar. Het doel van de Stichting is om alle inwoners van de gemeente Barneveld de kans te bieden professioneel muziekonderwijs te volgen. Dat doen ze niet alleen binnen hun eigen muren, maar ook op scholen. Ze brengen bijvoorbeeld de muzieklessen op school weer terug in het lessenpakket.

“Onderwijs op scholen is steeds belangrijker voor ons. We willen kinderen steeds vroeger in aanraking laten komen met muziek. We starten nu bijvoorbeeld leerorkesten op op basisscholen – dat is heel leuk en spannend. Op die manier zijn we er ook voor de groep die geen muzieklessen kan betalen”, vertelt Schukking.

Sax & cijfers
“Toen ik van de middelbare school kwam ben ik voor accountant gaan studeren. Dat vond ik heel leuk, en nog steeds, maar op een gegeven moment kwam ik op mijn 21ste bij een vriend een saxofoon tegen. Ik wist niet eens wat het was – ik vroeg hem dat, hij zei dat het een sax was en ik vroeg of ik hem mocht lenen. Dat voelde als thuiskomen.”

“Ik had mijn passie gevonden en ging naar het conservatorium. Op de muziekschool waar ik daarna ging werken kwamen ze erachter dat ik de cijfers ook wel in de vingers heb. Er zijn niet zoveel mensen die én goed zijn in muziek én in cijfers, dus het bleek een mooie combi. Ik vind de accountancy onwijs leuk en de saxofoon ook, dus ik ben blij dat ik het kan combineren. Ik ben geloof ik de enige muzikant die zin heeft in zijn belastingaangifte!”

Ambities
“We hebben een heel leuk team. Heel zelfstandig, ze werken heel goed samen, zowel met de kinderen als met elkaar. Ik heb daarnaast heel veel zin in de samenwerkingen met andere culturele instellingen – de bibliotheek bijvoorbeeld, het theater – maar ook met ondernemers. Ik vind het belangrijk om iedereen in Barneveld bij de muziekschool te betrekken. We hebben veel dromen en ambities, dus er is genoeg te doen.”

Ook op zoek naar een directeursfunctie in de cultuursector? Bekijk alle openstaande vacatures hier. Of zoek je werk op het gebied van muziek? Klik hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In juni en juli 2017 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Tekst: Rosa Scholtens, Culturele vacatures
Datum: 25 januari 2018

, , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie