Follow Up: Jeugd Dans Opleiding Fryslân – Zakelijk Ondersteuner

Dat Alinda Talsma (43) sinds september als zakelijk ondersteuner bij Jeugd Dans Opleiding Fryslân werkt was voor haar een bewuste keuze. Net zoals alle keuzes die ze maakt, trouwens. “Ik bepaal zelf wat ik doe, welke opdrachten ik aanneem,” licht de cultureel onderneemster toe. “Dat geeft rust. Het is natuurlijk wel spannend, maar tot nu toe was het nooit een issue.” Alinda vertelt hoe het haar tot nu toe vergaat bij de Jeugd Dans Opleiding Fryslân.

Jeugd Dans Opleiding Fryslân in Leeuwarden is een dansopleiding voor jonge, getalenteerde dansers en danseressen uit Friesland in de leeftijd van 11-16 jaar. In totaal trainen wekelijks 60 leerlingen in de studio’s. “Wat ik zo mooi vind aan mijn werk hier?” steekt ze van wal, “ik vind het ontzettend fijn om docenten en leerlingen te zien genieten. En dat in de wetenschap dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.” Natuurlijk, Alinda is niet elke dag bij de danslessen zelf aanwezig. Want voor haar werk zit ze vooral op kantoor. Als zakelijk ondersteuner van Jeugd Dans Opleiding Fryslân zijn haar taken erg divers: het varieert van PR tot administratie, maar ze neemt bijvoorbeeld ook productionele taken op zich. “Maar als ik de dansers toch een keer bezig zie, dan raakt dat me meteen. De wilde plannen, het enthousiasme: ik herken het uit de tijd dat ik zelf nog danste,” vertelt ze.

Cultureel ondernemerschap
Sinds een aantal jaar werkt Alinda als zelfstandige in onder meer de cultuursector. Ze laat zich bijvoorbeeld inhuren als communicatieadviseur, als tekstschrijver, als koorregisseur, of – zoals bij Jeugd Dans Opleiding Fryslân – voor zakelijke ondersteuning. Haar werk bij de Friese organisatie bevalt tot nu toe goed. Alinda heeft er leuke collega’s, de overdracht door haar voorganger verliep prima en het was fijn instappen in de organisatie. Bovendien past het werk goed bij Alinda’s kwaliteiten: “Ik ben goed in organisatorische zaken, maar ik ben ook erg creatief. Beide aspecten kan ik goed in deze functie kwijt,” vindt ze. “Het klinkt voor de hand liggend, maar ik meen het oprecht: dat mijn inzet ervoor zorgt dat docenten hun werk goed kunnen doen en dat de dansers zo alles uit de lessen kunnen halen: dat geeft me erg veel voldoening.”

Doen wat op je pad komt
“Als je ergens nee tegen zegt, doe je een deur dicht maar gaan er ergens anders ook weer deuren open.” Dat klinkt makkelijk, maar Alinda moest wel eerst een stevige burn-out krijgen om tot dat besef te komen. “Ik doe alleen nog de dingen waar ik echt een goed gevoel van krijg, en bij Jeugd Dans Opleiding Fryslân is dat prima in orde. Ik hoef niet meer zo nodig ergens naartoe te werken, of de lat steeds hoger te leggen,” vertelt ze openhartig. “Dat geeft zoveel rust. Ik zie wat er op mijn pad komt. En wat er tot nu toe op mijn pad kwam, maakt me vooral erg blij.”

Ook op zoek naar een mooie baan op het gebied van dans? Bekijk alle openstaande vacatures hier.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

In juni en juli 2017 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Tekst: Iris van den Boezem, Culturele vacatures
Datum: 15 februari 2018

, , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie