Follow Up: LUX – Manager Marketing & Sales

Vanuit de commerciële sector naar arthouse LUX in Nijmegen

Michelle Peters (35) woont al 13 jaar in Nijmegen, is al jaren fervent bezoeker van LUX, en mag zich sinds augustus ook Manager Marketing & Sales noemen. ‘Van twee uur per dag in de auto naar lopend naar mijn werk, dat is echt een cadeautje.’

Retail
‘Ik werkte 9 jaar als Marketing Manager Benelux bij de Fossil Group, een enorm internationaal retail bedrijf. Dat was een hele commerciële baan. Ik had het wel naar mijn zin daar en er was geen noodzaak om weg te gaan, maar ik was wel toe aan iets nieuws. Op een avond zat ik gezellig met vrienden wat te drinken, en vroegen ze mij waar ik het allerliefst zou willen werken als ik mocht kiezen. LUX, zei ik. En even later hadden ze een vacature die me op het lijf geschreven was! Is dat toeval? Ik denk het niet.’

LUX

LUX
LUX is het grootste arthouse van Nederland. Er zijn 8 zalen, waaronder een vlakke vloertheater. ‘We hebben een heel uitgebreid programma. We doen veel aan crossprogrammering, zijn druk met educatie, werken voor jazz samen met Rotterdam, steken veel tijd in debatten en nagesprekken en werken ook veel samen met andere culturele organisaties in Nijmegen. De uitdaging van Marketing is om al die verschillende programma-onderdelen zo goed mogelijk over de bühne te krijgen.’

‘De functie Manager Marketing & Sales is nieuw. Het marketingteam groeide snel, en er was behoefte aan een verbinder. Ik zorg dat het team en de externe en interne communicatie naar een volgend niveau getild worden.’

Ontwikkeling
‘Ik krijg veel vrijheid om mijn functie en de marketing van LUX te ontwikkelen. Volgende maand start bijvoorbeeld de eerste corporate campagne, waarmee we vooral de aandacht willen vestigen op de missie van LUX: mensen anders laten kijken naar zichzelf en de wereld. We willen dat mensen niet alleen informatie krijgen over de losse voorstellingen, maar ook over LUX als geheel. Waar we voor staan en wat we uitdragen. Die branding kennis breng ik mee vanuit mijn retail-achtergrond.’

‘Verder is het heel interessant om te kijken wie nou welke doelgroep voor welk programma is. Vanuit retail denk je in veel grotere doelgroepen, hier ligt de uitdaging elke keer weer op het benaderen van de juiste specifieke doelgroep. En er zit een groot ontwikkelstuk op het verstevigen van de verbinding met ons publiek, en dan vooral in de personalisatie. We willen iedereen kunnen informeren over hun eigen interessegebied.’

Verschillen
‘De passie waarmee iedereen hier werkt is het grootste verschil met wat ik hiervoor deed, denk ik. Je doet het echt samen. Dat is heel gaaf.’ Mis je iets uit de commerciële sector? ‘Nee. Ik kan volmondig zeggen van niet. Ik ben ontzettend blij met de kans die ik bij LUX heb gekregen.’

Ook op zoek naar een marketing of sales functie? Bekijk het actuele aanbod op de site.

In de rubriek Follow Up geven we gezicht en vervolg aan vacatures waarvoor via onze site is geworven. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie