Over het blog

Welkom op ons blog! Hier lees je alles over ontwikkelingen in de kunst- en cultuursector en de mensen die er werken.

Door de grote hoeveelheid vacatures die wij publiceren voor veel verschillende culturele organisaties zijn wij snel op de hoogte van veranderingen in de kunst- en cultuursector. Cultureel ondernemerschap, aanbod voor nieuwe doelgroepen, werken zonder subsidie of de positie van vrijwilligers; ons aanbod toont ons de verschuivingen in het culturele veld van binnenuit.

De wens om, naast het faciliteren van het contact tussen werkgevers en werknemers, een breder beeld te schetsen van de ontwikkelingen in de sector heeft geleid tot dit blog. We vinden het ook een geschikt medium om de mensen die in de sector werkzaam zijn aan het woord te laten. Om al onze artikelen en interviews goed tot hun recht te laten komen richten we dit vanaf nu in met de volgende rubrieken:

Follow Up
In Follow Up verschijnen interviews met professionals die via Culturele vacatures een baan hebben gevonden. We plaatsten die stukken tot nu toe op de vacaturesite, maar om de interviews beter tot hun recht te laten komen worden ze nu gepubliceerd op het blog. Op de website vind je nu korte signaleringen van kersverse werknemers; op het blog de uitgebreide Follow Up interviews. Heb jij ook een nieuwe baan gevonden via Culturele vacatures en vind je het leuk om mee te doen? Mail naar follow-up@culturele-vacatures.nl! Meer info? Klik hier.

Geldzaken
Hier vind je onze artikelen die te maken hebben met geld: lees meer over het nut van subsidieregelingen en impulsgelden, of leer hoe culturele instellingen zich redden zónder subsidie en welke cultuurfondsen er eigenlijk precies bestaan in Nederland.

Trends in de sector
Waar zijn de kunstinstellingen in onze sector druk mee? In deze serie artikelen schetsen we een beeld van trends in de verschillende kunstvormen en organisaties in onze sector. Hoe goed is bijvoorbeeld het kunstaanbod voor jonge kinderen? Waarom kun je yoga doen in een museum? En kan kunst echt helpen om nieuwe Nederlanders te helpen integreren of te wennen aan nieuwe technologieën? Je leest het hier.

Werk & Arbeidsmarkt
Waarom worden er meer directeuren gevraagd en zijn er echt steeds minder acteurs met een vast contract? Wat zijn de nieuwe sollicitatie-trends? Zijn er kansen voor pas afgestudeerden en hoezeer steunt onze sector op vrijwilligers? In deze serie vind je alles over verschuivingen met betrekking tot werkgelegenheid en sollicitatieprocedures.

Close Up
In deze serie binnen het blog schetsen we een beeld van verschillende beroepen in de kunst- en cultuursector. Wat doet een repetitor, een producent of een conservator precies? Aan de hand van een persoonlijk voorbeeld zoeken wij het uit!

We horen ook graag van jullie! Reageer op artikelen via het blog of social media. Heb je zelf een onderwerp waarvan je vindt dat wij er aandacht aan zouden moeten besteden, laat het ons weten via info@culturele-vacatures.nl.

Met dank en hartelijke groet,

Jaconelle, Leonie, Nienke, Mireille en Thijs
Team Culturele vacatures